4.2
(5)

Kas Samsung Galaxy S11 suudab iPhone 11 edestada?

Maailm on näinud Apple´i uute lipulaevade edukat väljatulekut ja nüüd on kompanii Samsung kord oma trumbid lauale lüüa. Nüüd on kasutajate kogu tähelepanu naelutatud Galaxy lipulaevadele. Mida need suudavad tänapäeva kasutajale näidata, millega tõepoolest pahviks lüüa ja kas selliseid uuendusi üleüldse ongi olemas? Proovime selgust saada.

Samsung s11 релиз

Töös mobiilsete vidinatega pööratakse praegu erilist tähelepanu turvalisuse küsimustele ja selles plaanis on Samsung saavutanud uue kvaliteedistandardi, mis andis talle Apple´i ees mitu edupunkti. Jutt käib niinimetatud kaheastmelisest autentimissüsteemist, mis ületab mastaapide poolest kõik selle, mida kasutajad on varem harjunud nägema. See on parem, kui klassikaline PIN-koodi sisestamisega süsteem ja tunduvalt turvalisem Apple´i juurutatud süsteemist Face ID.

Vastavalt Samsungi enda informatsioonile andsid nad sisse taotluse uuele patendile, mille nimeks on üsna üldsõnaliselt «Elektrooniline seade, mis sisaldab sõrmejäljeandurit, ja selle töömeetod», kuid kui uskuda esimesi «katsetusi» kriitikute ja nende näol, kellel on juba olnud õnn seadet töötamas näha, on see mobiilsete vidinate turvalisuses tõepoolest uus tase.

Galaxy 10 näide juba näitas, et sellistel tehnoloogiatel on palju suurem potentsiaal kui praegu. Kasutajad on harjunud sõrmejäljeskannerit nägema kusagil seadme allääres või nutitelefoni tagaküljel, kuid kui selline skanner asub praktiliselt ekraani keskel ega sega sisu vaatamist, võib seda juba pidada uueks tasemeks.

Kuidas saab sellise meetodiga turvalisust parandada? Näiteks saate seadistada ekraani avamise klassikalise PIN-koodi abil ja sõrmejäljeskanneril rakendused «avan», mis minimeerib näiteks sama pangarakenduse kasutamise riski seadme kaotamise korral.

Aga kas saab veel edasi minna? Saab, kui jutt käib Galaxy 11

Kuidas kaks ülalkirjeldatud lähenemist ühitada? Näiteks kasutada sõrmejärje skaneerimist PIN-koodi sisestamisel. Mõistagi on sellele küsimusele lahenduse leidmise kallal töötatud ka varem, kuid kõik mobiilseadmete tootjate katsed on toetunud nende vidinate enda võimalustele. Kas nüüd ehk on võimalik see teoks teha? Samsung tegeleb aktiivselt nende küsimuste lahendamisega, millele viitab ka patenditaotluse sisseandmine.

Kuidas on seda võimalik teha? Kompaniil on selleks mitu võimalikku lahendust. Üks neist meetodeist on niinimetatud PIN-koodi numbrite «lohistamine» sõrmejälje piires. Kasutaja saab vajalikud numbrid nö «lohistada» sõrmejälje toimimise alasse. Teine lahendus probleemile oleks iga numbri jaoks korraga mitme sõrmejälje kasutamine.

Kõige mõistlikum lahendus sellele probleemile on suure sõrmejäljeskanneri kasutamine, mis hõlmaks kogu PIN-koodi numbrite sisestamise ala.

Kuidas see teostatakse?

Kuuldused suure sõrmejäljeanduri ilmumisest liikusid ammu. Sellele vihjavad ka Qualcomm protsessorite tootjad ja Taiwani FOD moodulite tarnija. Kui seda teavet uskuda, on tulevase sõrmejäljeskanneri aktiivset ala tõepoolest tublisti suurendatud. Veel üks argument sellise meetodi poolt on näitusel Touch Taiwan 2019 näidatud AAD, mille pindala on 600 ruutmillimeetrit.

Esialgu ei saa veel täie veendumusega kinnitada, kas Samsungi uutel seadmetel saab olema kahefaktoriline autentimine, kuid tõenäosus selleks on siiski olemas. Kogu planeedist ei maksa ette tormata, sest vajab ju iga uus tehnoloogia põhjalikku viimistlemist ja lihvimist, sellega aga kiirustada ei maksa. Samuti tasub endale aru anda, et selliste tehnoloogiate rakendamine mõjutab vältimatult ka uute seadmete hinda.

Ootame ja jälgime huviga uut informatsiooni!

Kas see artikkel oli kasulik?

Hindamiseks kliki tärnil!

Keskmine hinnang 4.2 / 5. Häälte arv: 5

Veel ei ole ühtegi häält! Ole esimene!