5
(8)

Microsoft Surface valmistab ette uue mehhanismiga Surface Book uuendatud liini

Microsoft töötab liigendmehhanismi uue tehnoloogia kallal. Eeldatavalt hakatakse seda kasutama Surface Book uues liinis. Kui tehnoloogiline gigant realiseerib selle konstruktsiooni uutes vidinates, saab sellest üks kvaliteetne samm edasi kogu liigendseadmete turul.

Patent avastati juba sertifitseerimisorgani FPO saidil. Tänu sellele saab kasutaja fikseerida ekraani erialusel, võimaldades reguleerida jalandi suhtes erinevat kaldenurka. Sarnast konstruktsiooni kasutatakse tahvlite vutlarites.

Taolise konstruktsiooni lähimaks analoogiks on iPad Pro´le loodud Apple Magic Keyboard. Microsoft tehnoloogia eripäraks on jalandi ja liigendi parendatud mehhanism. Tootjate andmetel pakub see kasutajale vidinaga töötades suuremat vabadust.

Milles on eelis?

Faktiliselt võimaldab see kasutada Surface´t sülearvutina ja muuta konstruktsiooni selliselt, et seadet saab kasutada mistahes asendis.

Tähtis on mõista, et patendi esitamine ei tähenda sugugi, et seda kindlasti ühes seadmetest ka realiseeritakse. Näiteks – Apple registreerib igal aastal kümneid patente, realiseeritakse nendest aga vaid õige väike osa. Samuti peab arvestama sellega, kuivõrd õigustatuks osutub selline konstruktsioon masstootmise vaatepunktist.

Sellise tehnoloogia realiseerimine võib tõepoolest sobida Surface Book uuele liinile. Kuid komplitseeritud konstruktsioon eeldab, et seadme jaehind tuleb kõrgem, võrreldes eelnevatest versioonidest vidinatega. Küsimus, kuivõrd palju kasutajaid on valmis maksma uue Surface Book eest — jääb avatuks.

Võimalik, et Microsoft realiseerib tehnoloogia uues ja esialgu veel väljakuulutamata seadmete liinis ning taoline firma poolt tehtud samm on ehk õigustatumgi.


Kas see artikkel oli kasulik?

Hindamiseks kliki tärnil!

Keskmine hinnang 5 / 5. Häälte arv: 8

Veel ei ole ühtegi häält! Ole esimene!