5
(8)

Microsoft valmistab ette uue põlvkonna Windows 10

Viimasel Build 2021 konverentsil selgusid üksikasjad operatsioonisüsteemi uuenduste osas. Ja tundub, et Microsoftil on uue OS-i versiooni osas laiahaardelised plaanid.

Microsofti juht Satya Nadella tegi antud küsimuses üsna julge avalduse. Tegevdirektor usub, et see saab olema üks suuremaid ja olulisemaid Windowsi uuendusi.

Nadella rõhutab, et ta osales isiklikult uue OS-i loomise ja testimise protsessis. Microsofti juht on kindel, et tehnoloogiagigant valmistab ette tõeliselt innovaatilist platvormi, mis muudab elu lihtsamaks mitte ainult OS-i kasutajatele, vaid ka arendajatele. Arendajad saavad oma rakendusi ka kergemini monetiseerida ning uuendatud Windows 10 on neile selles abiks.

Koos sellega arendab tehnoloogiagigant uut rakenduste poodi ja ajakohastab jõuliselt ka OS-i välimust. Microsofti juht positsioneerib uuendatud Windowsi järgmise põlvkonna operatsioonisüsteemina.

Microsofti juht Satya Nadella

Mida huvitavat on kasutajatel oodata uuendustest? Proovime sellest aru saada.

Microsoft teatas varem Azure-teenuse käivitamisest. Tehnikahiid võimaldan nüüd välistel arendajatel integreerida nende OS-i elementide liidest oma rakenduste programmeerimisrakendustesse. Selleks on ettevõte pakkunud avatud lähtekoodiga kasutajaliidese komponente.

Azure Arc tugi.

Täna annavad ettevõtted arendajatele üha enam võimalusi pilveteenuste käitamiseks alternatiivsetes keskkondades. Pärast Azure Arc väljakuulutamist 2019. aastal pakub Microsoft klientidele võimalust töötada mitme pilvemäluseadmega, näiteks Amazon Web Services ja Google Cloud Platform ning hallata seda seejärel Azure’i kaudu. Microsoft lisab nüüd Arci veel mitmele pilveteenusele, sealhulgas Azure App Services, Azure Functions, Azure Logic Apps ja Azure API Management.

Blockchaini andmeladu

Selleks esitleb tehnikahiiglane Azure Confidential Ledgerit, mis kasutab volitamata juurdepääsu vältimiseks spetsiaalseid riistvaraga kaitstud algoritme.

Uuendatud Team

Varem tutvustas Microsoft režiimi Together, mis võimaldab vaadata kõiki videokoosoleku osalejaid ühe taustaga virtuaalses grupis. Alates sellest suvest võimaldab tehnoloogiagigant arendajatel kohandada stseene “koos”. Arendajad saavad tiimidesse sisse ehitada ka uusi funktsioone, näiteks tõlkeid ja märkmeid.

Power Platform

See on uus Microsofti rakenduste rühm, mis võimaldab kommertsklientidel, kes programmeerimisest aru ei saa, luua oma tarkvara. Ettevõte töötab praegu välja Visual Studio ja Visual Studio Code rakenduste värskendusi, mis hõlbustavad arendajatel oma tulevaste toodete pakkimist.

AI koodi kirjutamiseks.

Tegemist võib olla  kõige huvitavama Microsofti avastusega. Kuidas see töötab? Rakenduse Power Apps Studio sees saavad töötajad sisestada märksõnu, mis kirjeldavad, mida inimene soovib oma rakendusse lisada. Niinimetatud GPT-3 algoritm tegeleb käskude loomisega ja programmeerimiskeelena töötab Microsoft Power Fx.

Lihtsustatud Windowsi rakenduste arendamine Arm kiibiga

Ettevõte kavatseb antud suunas astuda uue sammu, tarnides taskukohaseid Arm Windows arvuteid, mis hõlbustavad arendajatele Windowsi rakendustega töötamist.

Kõlab väga huvitavalt. Nüüd jääb üle ainult oodata kasutajatele mõeldud väljalaset. Uue värskenduse täpset väljaandmiskuupäeva veel pole.


Kas see artikkel oli kasulik?

Hindamiseks kliki tärnil!

Keskmine hinnang 5 / 5. Häälte arv: 8

Veel ei ole ühtegi häält! Ole esimene!