4.7
(18)

Samsung Galaxy Watch Active 2 Ülevaade

Nutikellade turg areneb aastast aastasse ja ei saa öelda, et Samsung jääks sarnaste seadmete väljalaskel mingites parameetrites Apple taolistele seadmetele millegi poolest alla.

Välisilme

Uudistoote fotot vaadates võib tundunda, et meie ees on analoogkellad? Ei, arvtraditsioonide väärtus säilib endiselt, küll aga on tavaliste kelladega võrreldes lisandunud välisilme osas teatud realismi. Nagu ka eelkäijal, on Galaxy Watch Active 2´l pöörlev numbrilaud.   

Samsung insenerid ja reklaamijad astusid väga õige sammu. Võtsid Samsung Galaxy Watch Active’lt vaid kõige parema (õhuke ja ergonoomiline korpus) ja lisasid sellesse tehnilise täidise, mida võisime näha  Samsung Galaxy Watch’is, ja loomulikult ka pöörleva numbrilaua. 

Sarnasus analoogkelladega annab võimaluse „käsitsi“ seadistada kellaosuteid nii nagu lapsepõlveski. Taktiilne tagasiside oli meelejärgi kõikidele klassikaliste kellade armastajatele, kes muuseas moodustavad turul ülisuure segmendi, kuigi varem ei olnud sellesse hõivatud. Inimene saab suurema kontrolli seadistuste üle, kellegi jaoks on see aga väga tähtis. 

Fitness-võimalused

Arvbezel – kella pöörlemisrõngas – oli väga asja eest. Muude ergonoomiliste lahenduste seas võib puutetundlik ekraan pöörelda mitte ühes, vaid mõlemas suunas. Rakendus Active on siin mitte niisama. Kella teine versioon võimaldab meil jälgida ühte 39-st treeningust. Autonoomsus on väljunud uuele tasemele, kuna nendest 7 fikseerib kell automaatselt.

Arvbezel – kella pöörlemisrõngas – oli väga asja eest. Muude ergonoomiliste lahenduste seas võib puutetundlik ekraan pöörelda mitte ühes, vaid mõlemas suunas. Rakendus Active on siin mitte niisama. Kella teine versioon võimaldab meil jälgida ühte 39-st treeningust. Autonoomsus on väljunud uuele tasemele, kuna nendest 7 fikseerib kell automaatselt. 

Eripärad

Koostisosades on kõik suurepärane. Mõlematel mudelitel on AMOLED ekraanid. Tavaversioon 1,2 tolli, vanem – 1,4 tolli. Lahendus 360 х 360 on enam kui piisav kõige ekraanil oleva mugavaks läbivaatamiseks. Mudelite jaotus toimub ka „täidise“ osas. Samsung laseb välja LTE´ga versioonid ning „tavalise“ Bluetooth’ga 3.0. Esimesel nendest saab olema 1,5 GB operatiivmälu, teisel – 768 MB. Mälukaart on mõlemal 4 gigabaidi suurune.

Kella mõlemad variandid on laetavad juhtmevaba laadijaga, vaid 40 mm-ne variant tarnitakse 247 mAh akuga, 44 mm-se diameetriga ekraani korral on patarei maht 340 mAh. 

„Turul olevate vanemate kaaslaste“ tendents, selliste kui Apple tendents jätkub, seetõttu  hakatakse Galaxy Watch Active 2 välja laskma kahes erimis: standardse ja veidi väiksemana. „Klassikaline“ mudel komplekteeritakse numbrilauaga 44mm, „noorema“ diameeter on 40 mm.

Sellel aga ostja valikuvõimalus ei piirdu. Kella võib osta kahe viimistlusega. Esimeses valmistatakse korpus alumiiniumist. Fluoroelastomeeri kasutatakse rihma põhimaterjalina.  Kella teine versioon valmistatakse terasest, rihm – nahast. 

NFC kiip ei kao kuhugi, seega võivad need, kes armastavad kaardita kontaktitut tasumist, olla mureta. Galaxy Watch Active 2 muude komponentide seas – südamerütmiandur, akseleromeeter piirväärtusega 32 g, valgustusandur, elektrokardiogramm, baromeeter ja hüroskoop. Kas suudab Samsung uus kell rahuldada tarbijanõudlust? Analüütikute prognoosidel on kellal selleks olemas kõik võimalused. 

Galaxy Watch Active 2 – millal võib Eestis oodata?

Ametlikult tuleb Galaxy Watch Active 2 müüki 27.septembril. 40 mm-se numbrilauaga mudeli stardihind 299 EUR. 44 mm-se numbrilauaga Watch Active 2 versiooni saab ostja endale 330 EUR eest. Oleme veendunud, et kella saab Eestis osta sugugi mitte hiljem kui USA-s. Ootame kannatamatult. 

Kas see artikkel oli kasulik?

Hindamiseks kliki tärnil!

Keskmine hinnang 4.7 / 5. Häälte arv: 18

Veel ei ole ühtegi häält! Ole esimene!