5
(7)

GeForce RTX 30 Lite Hash Rate

Kuuldused sellest, et NVIDIA valmistab ette uut tootesarja videokaarte, millel on räsivõimsuse piirik, on juba levinud mitu kuud. Kaevandamine tegi peavalu kõigile arvutikasutajatele, kes on huvitatud videokaartide tippmudelite ostmisest, kuid kaevuritel on videokiipidega omad plaanid. Tehnoloogiahiid ei ole jätnud seda tähelepanuta ja eelteavitas tootesarjast GeForce RTX 30 Lite Hash Rate. Uuendatud videokaartide peamine omadus on riistvaraline kaitse kaevandamise eest, mistõttu krüptoraha kaevandamise mõju kahaneb vähemalt kaks korda.

Krüptoraha kaevandamist prooviti piirata veel 2021. aasta veebruaris, kuid siis teostati seda ainult tarkvara tasemel, mille tõttu leidsid kaevurid hõlpsalt võimalusi neist mööda hiilida. Seekord mängib komponentide valmistaja kõrgete panustega. Seda kõik tänu registritele PCI Device ID, mis takistavad BIOS-i varasemate versioonide installimist. Samuti tutvustas NVIDIA draiverite uusversiooni 446.47, mis toetab uusi PCI seadmeid.

Kokkuvõttes on ainus mudel, mis võimaldab kaevandada Ethereumi, RTX 3090. Uued videokaardid (RTX 3080 Ti/3070 Ti) takistavad ka “eetri” kaevandamist. Esimesed videokiibipartiid peaksid turule jõudma juba selle kuu lõpul.

Neile, kes kaaluvad videokaardi ostmist ainult krüptoraha kaevandamise eesmärgil, on ettevõte asetanud spetsiaalse märgistuse LHR, mille abil on lihtne kindlaks teha, et kasutajal on uuendatud mudel. Lühend LHR on lahtikirjutatult Lite Hash Rate, mida hakatakse videokiibikarpidel kasutama.

Miks võttis tehnoloogiahiid ette sellise asja? Et võimaldada tavamänguritel ja arvutikasutajatel osta tippvideokaarte, kartmata, et lõviosa komponentidest läheb kaevuritele. Niiviisi plaanib tehnoloogiahiid korvata vähemalt väikese puudujäägi, millega kasutajad on kokku puutunud alates 2020. aasta lõpust. Ent vaevalt tasub loota, et uusi videokaarte ilmub turule piisavalt palju. Tõenäoliselt põhjustab selline käik suurenenud huvi AMD toodete vastu, ehkki mudeleid nagu RX 6800 ja RX 6900 on veelgi keerulisem hankida kui NVIDIA videokaarte.


Kas see artikkel oli kasulik?

Hindamiseks kliki tärnil!

Keskmine hinnang 5 / 5. Häälte arv: 7

Veel ei ole ühtegi häält! Ole esimene!