5
(2)

Xbox Series X: Uudised, hind ja tehnilised näitajad

Disain
Tehnilised näitajad
Väljatuleku aeg
Hind

Xbox Series X on järgmise põlvkonna Xbox, mis tuleb müügile 2020. aasta lõpus. Varem kandis uus konsool nime Xbox Project Scarlett ja seeriat Xbox X näidati ametlikult gaalal Game Awards 2019 koos treileriga, mis demonstreeris konsooli järgmist põlvkonda kogu selle ilus.

Nüüd teame, millal järgmine Xbox välja tuleb, selle ametlikku nime, mõnda pakutavat spetsifikatsiooni ja kuidas see välja hakkab nägema.

Disain

Xbox Series X hakkab eelkäijatest nii disaini kui nime poolest mõnevõrra erinema, demonstreerides  mooduljamat stiili, mis sarnaneb väikesele vertikaalse torndisainiga mänguarvutile. Aga mis veelgi tähtsam – spetsifikatsioonid, mida Microsoft siiani näidanud, eeldavad, et uus põlvkond saab olema võimas masin.

Xbox Series X aga ei ole ainus järgmise põlvkonna seade, mida Microsoft pakub. Kompanii kinnitusel hakatakse konsoolide perekonda nimetama Xbox ja Series X on kõigest üks sellesse perekonda kuuluvatest konsoolidest.

Sony Playstation 5 väljatulek võib samuti toimuda 2020. aasta lõpus, mis langeb kokku Xbox Series X väljatulekuga.

Mida nimelt Microsoft siis ikkagi pakkuda suudab? Vaatame lähemalt, mida me Xbox X seeria kohta üldse teame.

Tehnilised näitajad

Spetsiaalselt välja töötatud AMD protsessor (kasutades arhitektuure Zen 2 ja Navi)

• Kaks korda võimsam kui Xbox One X
• Suudab mänge jooksutada kaadrisagedusega 120 Hz
• Potentsiaalsed 8K resolutsioonid
• Kiirte trasseerimise tehnoloogia
SSD andmesalvestustehnoloogia
• Ühilduvus Xbox one´i aksessuaaridega
• Füüsiline kettaajam

Väljatuleku aeg

Konsooli Xbox Series X väljatulekut võib oodata 2020. aasta pühadeperioodil, mis jääb selle aasta oktoobri ja detsembri vahele, parajalt jõuludeks. Meie arvame, et kõige tõenäolisemalt toimub see novembris, sest just siis on Microsoft varem oma konsoole välja lasknud.

See on täpselt sama turule toomise aeg, mida ootame ka Sony PS5 puhul.

Uue konsooli 2 tüüpi

Pange tähele, et kuuldused viitasid kahe uue konsooli väljatulekule koodnimetustega Anaconda ja Lockhart, millest esimene on kallis ja võimas, teine odavam vooglahendus. Samal ajal kui esimene, Anaconda, tundub olevat Xbox Series X, pole Microsoft teise, konsooli Lockhart kohta midagi öelnud.

See, kas ka Lockhart tuleb välja samal perioodil, pole teada. Teave väljatuleku kuupäeva, aga ka konsooli enda kohta vajab kinnitamist.

Hind

Hinnapunkti osas ei ole Microsoft veel ennast sidunud, mis pole ka üllatav, arvestades, et Xbox One´i hind oli austajate jaoks valukoht. Väljatulekul maksis originaalne Xbox One üüratud $499, mida aga kiiresti vähendati, kui Microsoft mõistis, et inimesed ei ole valmis sellist hinda välja käima.

Microsoft on vähemalt lubanud, et on sellest hinnakujundusveast õppetunni saanud, Phil Spencer aga teatas, et seekord «me võimsuse või hinna tõttu positsiooni ei kaota». See ei tähenda, et konsool saab olema odav vaid lihtsalt seda, et hinnapunkt hakkab paremini vastama konsooli võimsusele ja konkurentide hinnapunktidele.

Hinna puhul saab vähemalt osaliselt määravaks konsooli kuuluvate komponentide maksumus: Xbox Scarlett tuleb kõvasti võimsam kui Xbox One S või Xbox One X ja see tähendab tõenäoliselt, et number hinnasildil ei saa olema väike.

Kas see artikkel oli kasulik?

Hindamiseks kliki tärnil!

Keskmine hinnang 5 / 5. Häälte arv: 2

Veel ei ole ühtegi häält! Ole esimene!