5
(3)
30 aprill teatati näitusel „F8 2019 developersconference” uute VR Oculus Quest ja VR Oculus Rift S turule tulekust.

Uute VR-seadmete väljalaskeni on jäänud väga vähe aega.

Teatavaks on saanud uute virtuaalse reaalsuse prillide VR Oculus Quest ja VR Oculus Rift S ametlik müügikuupäev. Uued seadmed on peaaegu valmis turule viimiseks ja igaüks saab juba nüüd tellida ette Oculus VR-i seadmeid, mis tulevad turule 21. mail 2019.

Mõlema vidina avaldamise kuupäev sai avalikuks viimasel «F8 2019 developersconference» näitusel, mis toimus 30.aprillist 1. maini San Jose’s.

Kõige rohkem sai kasutajate tähelepanu osaliseks Oculus Quest. Nüüd on see täiesti autonoomne seade, mida ei ole vaja integreerida nutitelefonide, mängukonsoolide või arvutitega. Oculus Quest töötab iseseisvalt.

Oculus Quest

Mugavused

Teine erand võrreldes eelkäijatega, on juhtmete puudumine. Oculus Quest võimaldab kasutajatel ennast pöörata, piiramata nende liikumist. Nüüd saab seadet nimetada mobiilseks ja selleks, et kasutajad saaksid vidina koos endaga reisile kaasa võtta, on arendajad välja tulnud 40 dollarit maksva reisikotiga, mille saab eraldi soetada.

Oculus Quest travel case

Insight süsteem

Mõlema prillide uuenduseks on ka Insight süsteem, tänu millele jälgivad seadmed sisseehitatud kaamerate abil iseseisvalt kasutaja liikumist ruumis.

Samuti pole vaja enam soetada eelnevate mudelitega täielikuks toimimiseks vajalike täiendavaid andureid. Oculus Quest on saadaval kahes versioonis, 64 ja 128 GB mäluga.

Selleks, et kasutajad saaksid kohe hinnata funktsionaalsust, antakse iga seadmega kaasa viie mängu demo versioonid, näiteks Beat Saber, Creed, Gods of the Gods, Space Pirate Trainer ja Sports Scramble.

Oculus for Business

Seni on võimatu üheselt öelda, kas selline virtuaalse reaalsuse prillide versioon saab olema ka tõeliseks tööstuse läbimurdeks. Praegu pööratakse suurt tähelepanu äriklientidele ja suurklientidele, kes kavatsevad rakendada VR-i oma äritegevuses laiendatud liitumislepinguga.

Oculus for Business

Arendajate endi sõnul pakub Oculus for Business ettevõtetele kõiki vajalikke vahendeid, et integreerida virtuaalne reaalsus võimalikult lihtsalt igapäevaellu ja muuta ärijuhtimise meetodeid võimalikult palju, et luua uus tase VR valdkonnas.


Kuivõrd vastab see tegelikkusele?

Jääb üle ainult oodata ettevõtete esindajate arvamused.

Uute VR-seadmete jaehind USAs saab olema 399 dollarit. Teavet virtuaalse reaalsusega prillide maksumuse kohta Euroopas veel ei ole. Ennustame, et Eestis saab Oculus VR-i hind olema umbes 450 eurot.


Kas see artikkel oli kasulik?

Hindamiseks kliki tärnil!

Keskmine hinnang 5 / 5. Häälte arv: 3

Veel ei ole ühtegi häält! Ole esimene!