4.5
(2)

HUAWEI P40 / P40 Pro / P40 Pro+

Nutitelefonide uue sarja HuaweiP30 eelkuulutusest on möödunud juba enam kui pool aastat, seejuures ei olnud need pool aastat firma jaoks sugugi mitte lihtsad kuud. Nüüd aga on tootja valmis esitlema järgmist Huawei P40 sarja lipulaeva.

Uue Huawei P40 sarjas ilmus üheaegselt kolm seadet: HuaweiP40, HuaweiP40 Pro ja HuaweiP40 Pro Plus täiustatud versioon. Kõikidel ülalloetletud seadetel on tehnilised iseloomustused sellised, mis võimaldavad nendel seista ühte ritta selliste lipulaevadega nagu Samsung GalaxyS20, Google Pixel 4 ja väljundiks ettevalmistatavate iPhone 12 ja OnePlus 8. Allpool kogusime kokku kõikvõimaliku info, mida meil õnnestus leida HUAWEIP40 kohta.


Kujundus ja ekraan

Ei saa öelda, et uus Huawei P40 sari oleks omandanud mingi radikaalselt uue kujunduse, mis eristaks teda oma eelkäijatest. Peamine erinevus seisneb selles, et tagakaamerate massiiv on muutunud veidi suuremaks ning tagumised läätsed on ühendatud ühte suurde massiivi. Seejuures on Huawei P40 Pro´l veel üks üsna märgatav muudatus. Teadaolevalt säilivad sarja P40 korpusel koolutatud ääred, konkreetselt Pro versioonist rääkides aga on need ääred koolutatud mõlemale poole, mis teeb seadme üsna libedaks.


Uusi nutitelefone HuaweiP40 tarnitakse klaasist tagapaneeliga, erandiks on vaid P40 ProPlus, mida komplekteeritakse keraamilise tagapaneeliga. Insaiderid väidavad, et selline kate on vastupidavam kriimustustele ning näeb teiste mudelitega võrreldes välja kallimana.

Nutitelefonidel HuaweiP40 on mustuse-, niiskuse- ja tolmukaitse vastavalt standardile IP53. Mudelite P40 Pro ja Pro Plus korral on kaitseastet parendatud kuni IP68. Seadmed paistavad silma sellega, et puuduvad mistahes pilud ja süvendid, kuhu võiks sattuda vesi. Sama on ka frontaalkaameraga, mis paikneb spetsiaalses isoleeritud korpuses ekraani vasakus osas.

Huawei P40 komplekteeritakse 6,1 tollise ekraaniga ja 2340×1080 lahendusega. Versioonidel P40 Pro ja ProPlus on 6,58 tolliga ekraan ning 2640×1200 lahendus. Kõikide mudelite ekraanidel on uuendussagedus 90 Hz ja võrreldes P30´ga on see suur samm edasi, kuigi juba praegu hakkavad mõned tootjad oma toodetes kasutama uuendussagedusega 120 Hz ekraane. Nendel, kellel õnnestus tutvuda P40´ga reaalselt, väidavad, et sellesse on paigaldatud kõige parem sõrmejälgede skanner, mis reageerib 30% kiiremini ning on kolmandiku võrra suurem mistahes muudest skanneritest.


Kaamera Huawei P40

Seadmete kolm esimest versiooni kasutavad ühtesid ja samu sensoreid, erandiks on ehk vaid HuaweiP40 ProPlus, mis kuulub kõrgemasse seadmete klassi. Versioon HuaweiP40 on varustatud 16-megapikslise ultra-laianurgalise kaameraga f/2.2, 50-megapikslise kaameraga RYYBf / 1.9 ja teleobjektiiviga 8 megapikslile.

Seadme tehnilised võimalused lubavad teha ülesvõtteid 3-kordse optilise zuumiga. Võimalik, et digitaalne zoom võib olla veelgi suurem. Sarnaseid komponente kasutati ka sarjas P30.

Mudelil HuaweiP40 Pro aga on palju suurem potentsiaal. Seade on varustatud 50-megapikslise sensoriga, 40-megapikslise ülilaia sensoriga ja 12-megapikslise, super-zoomi toetava teleobjektiiviga. Sellised omadused tagavad kasutajale 10-kordse optilise zoomi, sellest piisab konkureerimaks sellise lipulaevaga kui Samsung Galaxy S20 Ultra.

HuaweiP40 Pro´l on kaamera omadused umbes samasugused. Selles kasutatakse 50-megapikslist objektiivi ja ülilaia 40-megapikslist sensorit, samuti on sellel periskoop-objektiiv 8 Mp ning 10-kordse optilise zuumi ja 8 Mp teleobjektide toetusega, millel on 3-kordne optiline zoom pluss andur ToF. Tänu sellisele “komplektile” suudab seade tagada 20-kordse optilise suurenduse ja 100-kordse digitaalse zoomi.

Kõik nutitelefonid Р40 komplekteeritakse 32-megapikslise frontaalkaameraga, HuaweiP40 Pro ja ProPlus korral on nende esipaneelile lisatud ToF sensorid.

Huawei´s osutati tähelepanu videovõtete uutele ja parendatud režiimidele, sellistele kui 4K, aeglustatud võtted, samuti superaeglustatud videorežiim kiirusega 7680 kaadrit sekundis. 4K võtete ajal on kaadrite arv 60.

Tunnusjooned ja aku

Igasse HuaweiP40 sarja nutitelefoni on paigaldatud protsessor Kirin 990 5G, mis mobiilkiipide tootmises on üheks uueks tehnoloogiliseks sammuks. Varem seda juba kasutati Mate 30. Huawei´s veenati, et nendel õnnestus saavutada kõrge optimiseerimisega seade, mistõttu tarbivad nüüdsest vähem energiat.

Tehnilised iseloomustused

Kõikidel seadmetel on 5G toetus. Nutitelefoni installeeritakse 8 Gb operatiivmälu, samuti 128 GB sisemälu HuaweiP40 versioonile, 256 GB P40 Pro versioonile ja 512 GB P40 ProPlus versioonile.

Huawei P40´s kasutatake akut mahuga 3800 mAh, versioonides P40 Pro ja ProPlus moodustab selle maht juba 4200 mAh. Kõikidel seadmetel on kiire laadimise toetus 22,5 W, kiire laadimise võimalus aga puudub. P40 Pro ja ProPlus versioonide korral võib kasutada kuni 40 W laadijat.

HuaweiP40 tarkvara

Kõik seadmed töötavad Huawei operatsioonisüsteemi EMUI 10.1 baasil ning võib lääneriikide paljude kasutajate seas tekitada hulgaliselt probleeme, kes on harjunud GooglePlayStore, YouTube või GoogleChrome´ga. Loomulikult pakub Huawei ka oma isiklikke alternatiive, kuid vaevalt, et nad suudavad selliseid teenuseid hõlmata.

Sarnane olukord toimus ka Windows Mobile baasil nutitelefonidega, mis samuti ei toetanud enamikke kõikidele harjumuspäraseid rakendusi, kuigi operatsioonisüsteem ise polnud sugugi halb.

Huawei püüab tulevikus lülitada toetusse võimalikult rohkem rakendusi. Paljud kasutajad väidavad, et võib paigaldada teatud rakendused seadme OS mistahes häkkimiseta.
Samuti lisas Huawei mõningad uued funktsioonid, muuhulgas hääleassistendi Celia. Uutes nutitelefonides arendati välja mitme aknaga režiim ja videokõnede MeeTime rakendus. 

Lipulaeva hind ja Eestis ilmumise aeg

Eestis võib eeltellimust vormistada juba 27.märtsist.

Mudeli P40 uudistoote hind 799 eur. P40 Pro läheb ostjatele maksma 1049 eur. Ning täiustatud HuaweiP40 ProPlus versiooni, mis jõuab müüki vaid juunis, võib osta 1399 eur eest.

Kas see artikkel oli kasulik?

Hindamiseks kliki tärnil!

Keskmine hinnang 4.5 / 5. Häälte arv: 2

Veel ei ole ühtegi häält! Ole esimene!