3.7
(6)

PS5: Uudised, hind ja tehnilised näitajad

Disain
Sisekomponent
PS5 keskseade
Graafikaprotsessor
Mälu tüüp
Tagasiulatuv ühilduvus
Väljatuleku aeg

Sel ajal, kui PlayStation 5 arendamine kestab juba mitu aastat, kinnitas Sony, et töö käib täie hooga ja konsooli väljatulekut ei tule enam kaua oodata.

Disain

Financial Times´i allika sõnul ei erine uue konsooli väline struktuur oluliselt eelmisest põlvkonnast. Välimus devkitilt sarnaneb Rooma numbrile V, kuid lõpptoode võib välja näha teisiti.

Kontrollerid palju erinema ei hakka, Sony otsustas erilist tähelepanu pöörata mitte disainile, vaid kohalolekutunde parandamisele juhtkangi abil. Sellel on väike ava, mis näeb välja nagu saaks seda kasutada PlayStationi häälassistendi jaoks, mis hiljuti patendist avastati, kuid Sony esindaja ütles, et kompanii taotleb patente pidevalt ja ainult mõned neist saavad valmistooteks. Ka ütlesid Sony kutid, et arutavad selle ava otstarvet kontrolleril kunagi hiljem.

Samuti hakkab järgmise põlvkonna kontroller kasutama USB-C laadimist ja on pisut raskem kui praegune DualShock 4, kuigi kaalub niigi vähem kui praegune Xbox One patareidega kontroller.

Sisekomponent

Uue platvormi riistvara kohta pole just palju teada, kuid märkida tasub, et see hakkab toetama virtuaalreaalsust (PSVR) ja 8K resolutsiooni. Keskseade 8-tuumalise protsessori AMD RYZEN baasil. Mälu tüüp – SSD.

PS5 keskseade

PS4 peaarhitekt Mark Cerny, kes on vastutav ka PS5 arenduse eest, ütles, et keskseade põhineb Ryzeni kolmanda põlvkonna seerial.

Graafikaprotsessor

Graafikaprotsessor, mis on Navi Radeoni perekonna kasutajale kohandatud variant, mis toetab kiirte trasseerimist. Seda saab üheselt nimetada Sony jaoks tohutuks võiduks. Kiirte trasseerimine on visualiseerimismeetod, mis modelleerib valguse liikumise ja suhtleb virtuaalsete objektidega.

Mälu tüüp

Uues konsoolis kasutatakse SSD kõvaketast ja nagu teada, on SSD märksa kiirem kui HDD. Tänu sellele saab mänguprotsessi sätteid palju laiemalt reguleerida, näiteks saab mängija valida, milline mänguosa alla laadida, kas mitme või ühe mängijaga.

Tagasiulatuv ühilduvus

Sony teatas sellisest funktsioonist nagu tagasiulatuv ühilduvus, mis tähendab, et plaanin mänge korraga kahel platvormil, aga võib ka olla, et PS5-le lähevad kõik PS4 mängud.
Xbox One´il on juba suurepärane tagasiulatuva ühilduvuse tugi ja see on see, mida PlayStationi austajad Sonylt soovivad. Kui Sony tahab jääda aktuaalseks, on see seda tüüpi tehnoloogia, millesse kompanii peab investeerima. See, kas Sonyl on olemas plaan, mis võimaldab mänguritele juurdepääsu oma PS4 digitaalsele raamatukogule PS5-s, on esialgu veel ebaselge.

Patent pani inimesi uskuma ka, et järgmine PlayStation võib pakkuda tagasiulatuvat ühilduvust PS3, PS2 ja isegi originaalsete PlayStationi mängudega.

Näib, et patent on mõeldud emuleerimistarkvarale, mis võimaldab PS5-l mitut protsessorit kasutades imiteerida vanemaid konsoole. PS3, PS2 ja originaalse PlayStationi tugi jääb aga praegu kinnitamata.

Hind

Keegi ei tea, kui palju uus PlayStation 5 täpselt maksab, kuid on põhjust eeldada, et hind algab 400 eurost.

Väljatuleku aeg

PlayStation 5 tuleb välja 2020. aasta jõulupühadeks, mis langeb kokku Microsofti järgmise Xbox konsooli Xbox Series X väljatulekuga.

Kas see artikkel oli kasulik?

Hindamiseks kliki tärnil!

Keskmine hinnang 3.7 / 5. Häälte arv: 6

Veel ei ole ühtegi häält! Ole esimene!